Új karosszériaüzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-gyár

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházást valósít meg a kecskeméti gyárban, melynek keretében új karosszériaüzem épül csúcstechnológia felhasználásával. Ezáltal a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra növekednek. A gyár bővítése lehetővé teszi az új generációs kompaktautók még rugalmasabb és hatékonyabb gyártását.

„A beruházás egyértelműen a Kecskemét iránti elkötelezettség megnyilvánulása, valamint megteremti az új generációs kompaktautóink sikeres gyártásának feltételét. A fejlesztés a Mercedes-Benz hosszú távú magyarországi terveit bizonyítja” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

Mercedes-Benz Kecskemét karosszériaüzem_2

A beruházásnak köszönhetően -a legmodernebb technológiák alkalmazásával- a vállalat lényegesen megnöveli a termelés rugalmasságát és hatékonyságát, ugyanakkor erősíti a gyár szerepét a prémiummárka globális termelési hálózatában. A kecskeméti gyár szoros együttműködésben dolgozik a rastatti testvérgyárral. Ezen a telephelyen 2020-ig szintén nagy volumenű beruházásokat hajt végre a vállalat, mert világszerte jelentős kereslet mutatkozik a Mercedes-Benz prémium kompaktautói iránt. Ez azt jelenti, hogy tartósan biztosítottak a munkahelyek a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez nagymértékben hozzájárul a kecskeméti gyár a B-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake gyártásával. A CLA és CLA Shooting Brake modelljeit kizárólag Kecskeméten gyártják az egész világ részére.