Új vezérigazgató a Schwarzmüller-csoport élén

Roland Hartwig az új vezérigazgató

A Schwarzmüller-csoport vezérigazgatója, Jan Willem Jongert búcsút mond a vállalatnak. A haszongépjárműveket gyártó felső-ausztriai cég igazgatósága a távozó vezérigazgató utódjául Roland Hartwigot, az eddig az operatív működésért felelős ügyvezető igazgatót nevezte ki.

Az új vezérigazgató, Roland Hartwig, aki 2015 őszén került az operatív működésért felelős ügyvezetői posztra, azonnali hatállyal veszi át a Schwarzmüller-csoport irányításáért való általános felelősséget. Az 1966-os születésű Hartwig tanoncidejében gépészként dolgozott, majd 1990-ben gépészmérnöki diplomat szerzett a regensburgi Műszaki Egyetemen. 1992-től a Linde Material Handlingnél dolgozott, ahol távozása előtt operatív működésért felelős alelnöki pozíciót töltött be, és a Linde aschaffenburgi központját irányította.

A Schwarzmüller vállalatcsoport Európa egyik legnagyobb fuvarozási célú haszongépjármű-gyártója, amely teljes körű termék- és szolgáltatási palettájával elsősorban Közép-, Délkelet- és Kelet-Európában 19 országban áll ügyfelei rendelkezésére. 2014-ben a társaság mintegy 7000 haszongépjárművet állított elő, megközelítőleg 2000 alkalmazottat foglalkoztatott, és árbevétele meghaladta a 272 millió eurót. Ausztriai (Hanzing), cseh köztársaságbeli (Zebrak) és magyarországi (Budapest) gyártóüzemei mellett a cég egy mintegy 350 egységből álló szervizhálózatot is működtet Európában.