Itthon is bemutatták az új Mokkát

Zám Donát termékmenedzser ismerteti a legfontosabb jellemzőket
A Korda Filmstúdióban leplezte le itthon a Mokkát és az elektromos Mokka-e változatot az Opel Magyarország. Az újdonságok kipróbálására 2021 első negyedévéig kell még várnunk. A teljesen új Mokkát az Opel Magyarország a Magyar Év Autója 2021 díjra, az elektromos Mokka-e változatot pedig az Év Zöldautója 2021 díjra jelölte.

A 4,15 méter hosszú Mokka 12,5 centiméterrel rövidebb az elődgenerációnál – miközben tengelytávja két milliméterrel nőtt. Öt személynek kínál helyet, csomagtartója 350 literes.Merész küllemét rövid túlnyúlások és kiegyensúlyozott, stabil kiállás jellemzik. Mindemellett ez az első modell a jövőbeli márkaarculattal és következő generációjú, teljesen digitális Opel műszerfallal, amelyben nincs sem analóg kijelző, sem szükségtelen dekorációs elem.

Az Opel hagyományát folytatva az új Mokka felsőbb járműkategóriák innovatív technikáját teszi hozzáférhetővé a széles ügyfélkör számára. Legjobb példa erre a szegmensben egyedülálló, adaptív, mindig vakításmentes, összesen 14 egységből álló LED-mátrixos világítás. A Mokka összes modelljében alapfelszerelés az első és hátsó LED lámpa, az elektromos rögzítőfék és a jelzőtábla-felismerés. Kívánságra további rendszerek is elérhetők, mint például a sávközéptartó, mely az adaptív sebességtartóval együttműködve képes az autót a sáv közepén mozgásban tartani, állandóan monitorozva a forgalmi viszonyokat is. A precíz manőverekhez a 180 fokos tolatókamera nyújt segítséget.

Újságírók ismerkednek a Mokka-e rendhagyó műszerfalával
Újságírók ismerkednek a Mokka-e rendhagyó műszerfalával

A piaci bevezetéstől kezdve elektromos autóként is kapható lesz az új Mokka. A villanymotor teljesítménye 100 kW/136 LE, álló helyzettől kifejtett nyomatéka 260 newtonméter. Normál módban a Mokka‑e akár 322 kilométert is megtehet a WLTP-ciklus szerint, tisztán elektromosan. Eco módban tovább növelhető a hatótáv. 100 kW-os egyenáramú villámtöltőnél (amivel a Mokka-e alapfelszereltségként kompatibilis) 30 perc alatt tölthető fel az 50 kWh-s akku 0-ról 80 százalékra. A villámtöltőkön túl az új Mokka-e használható lesz a váltakozó áramú áramforrások minden típusával, legyen az fali töltő, töltőoszlop, vagy háztartási konnektor. Az autó egy- vagy háromfázisú váltóárammal, akár 11 kW teljesítményig tölthető, az akkumulátorra pedig nyolcéves garancia jár. Az elektromos hajtás mellett kapható lesz 100-130 lóerős változatokban dízel- és benzinmotorokkal is. Árakról is kérdeztük Bakai Gergely ügyvezető igazgatót, aki erről későbbre ígért tájékoztatást.

1 Comment on Itthon is bemutatták az új Mokkát

  1. Sajnálom++
    Nem veszek autót így mokkát sem!!
    Miért!!??
    Hát a koromnál fogva…
    Hát ennyire 1XŰ!!!
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.