Új pénzügyi vezető az Audi Hungariánál

Patrick Heinecke veszi át Axel Schifferertől az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területeinek vezetését. Az okleveles közgazdász végzettségű Heinecke az Audi AG központjából érkezik Győrbe. Ingolstadtban az Audi-konszern kontrolling stratégia, tervezés és irányítás területének vezetője volt. Elődje, Axel Schifferer a Volkswagen-konszernnél eltöltött 30 év után, amelyből 8 éven át az Audi Hungaria Zrt. pénzügyi igazgatója volt, saját kérésére nyugdíjba megy.

Az új pénzügyi igazgató, Patrick Heinecke, 1977-ben született Seeheim-Jugenheimben, közgazdaságtudományt tanult Németországban, az European Business Schoolban. 2003-ban nemzetközi gyakornokként kezdett a Volkswagem-konszernnél, majd 2004-ben indult karrierje a konszern számviteli területén Wolfsburgban. 2006 és 2009 között a Volkswagen konszern pénzügy és kontrolling területért felelős igazgatótanácsi referense volt. 2010-től Wolfsburgban vezette a konszernkontrolling Audi, Seat, Porsche, Scania, MAN és tengerentúl területét. 2013-ban az Audi AG-hoz váltott, Ingolstadtban az Audi-konszern kontrolling stratégia, tervezés és irányítás területét vezette. Patrick Heinecke július 1-jétől az Audi Hungaria Zrt. pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatója.

Patrick Heinecke az Erlangen-Nürnberg Egyetemen doktorált a regionális stratégiák sikertényezői témájában. Hat nyelven beszél: anyanyelve, a német mellett angolul, franciául, spanyolul, olaszul és portugálul. Szabadidejét aktívan, többek között kerékpározással és futással tölti. Házas és két gyermeke van.