Minden negyedik Audi kereskedésben maradt

A második negyedévben közel negyedével csökkentek az Audi járműeladásai, de a periódus vége felé már megindult a kiszállítások növekedése is – tájékoztatta az autógyár a német dpa hírügynökséget.

Az Audi az április-júniusi negyedévben 354 ezer járművet szállított le a kereskedőknek, 22,8 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban. A legnagyobb visszaesés az európai piacon következett be, ahol a kiszállítások 53,7 százalékkal 99,6 ezerre csökkentek. Az Egyesült Államokban 35,3 százalékkal kevesebb, 34,8 ezer Audi gépkocsi került kereskedelmi forgalomba. Kínában viszont fellendülésben vannak az értékesítések, a második negyedévben az Audi az egy évvel korábbinál 23,5 százalékkal több, 189 ezer autót szállított le, azaz a teljes globális értékesítésének több mint a felét, 53 százalékát.

A negyedév folyamán fokozatosan javult az üzleti környezet, a júniusi kiszállítások ennek köszönhetően már csak 8,1 százalékkal maradtak el az előző évitől. “Már látni a javulás jeleit, de jelentősen eltérő regionális különbségekkel” – közölte a hírügynökséggel az Audi szóvivője. Elmondta, hogy bár Európában és az Egyesült Államokban még júniusban is elmaradtak az értékesítések az előző évitől, de Kínában már “története legjobb júniusi eredményét könyvelhette el az Audi”.