Fémipari képzőközpontot alakítanak ki Békéscsabán

fémipari képzés, magyar ipar
Fémipari képzőközpontot alakítanak ki Békéscsabán csaknem 2,2 milliárd forintos beruházással.

A képzés tartalmában, módszertanában és támogatási rendszerében is átalakul, ennek megfelelően komplex fejlesztésekre van szükség. A szeptemberben induló hároméves szakképzőiskolai és az ötesztendős technikusképzés ágazati kompetenciák oktatásával indul, melyet specializáció követ. A tanműhelyekben elsajátított ismeretek pedig olyan további tudást biztosítanak a diákoknak, amellyel meg tudják állni helyüket a munkaerőpiacon – mondta a helyettes államtitkár.

A képzőközpontban a térség legmodernebb méréstechnikai és anyagvizsgáló laboratóriuma, automatizációs és szimulációs kabinet várja majd a diákokat. A tanulók elsajátíthatják az épületgépészethez, a gyártásautomatizáláshoz és a CNC-programozáshoz szükséges ismereteket. Klasszikus géppark teszi lehetővé a lemezmegmunkálás elemeinek begyakorlását, emellett a térségben egyedülálló felületkezelő műhelyt is kialakítanak.

A központban gépi és CNC-forgácsoló, gépésztechnikus, gépgyártás-technológiai technikus, CNC-programozó, CADCAM-informatikus, ipari informatikai technikus, automatizálási technikus, galvanizáló és felületkezelési szakmák és a hozzájuk kapcsolódó képzések oktatása folyik majd.