Akkumulátor-gyártásba kezd az Opel

Akkumulátor-gyártó üzemet létesít Európában a francia Total, a világ negyedik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata a PSA és Opel autógyártókkal létesített közös vállalata keretében – tájékoztatott Total.

A közlemény szerint a Total akkumulátor-technológiai kutató és fejlesztő leányvállalata, a Saft közös vállalatot létesít Automotive Cell Company (ACC) néven a francia Groupe PSA autóipari konszernnel és annak német érdekeltségével, az Opel autógyártóval elektromos járművek meghajtására alkalmas akkumulátorok gyártására.     A közös vállalatban a Saft, valamint a két autógyár együttesen 50-50 százalékos részesedéssel vesz részt a kutatási-fejlesztési fázisban. A kereskedelmi célú termelés megindítását követően a Saft részesedése 33 százalékra csökken az akkumulátor-gyártó vállalatban.    A tervezett akkumulátor-gyártó üzemek a Saft legújabb kutatás-fejlesztési eljárásait alkalmazva kiemelkedően magas energiasűrűséggel rendelkező járműipari akkumulátorokat fognak gyártani, a gyártás 2023-ban indul.

Az együttműködés első, kísérleti szakaszában 200 millió eurós beruházással egy kutató-fejlesztő üzem létesül a franciaországi Nouvelle-Aquitaine régióban. Az üzem kétszáz alkalmazottat foglalkoztat majd nagyteljesítményű és magas energiasűrűséggel rendelkező lítium-ion akkumulátorok kifejlesztésére. Az üzem 2021-ben kezdi meg működését.

A termelőüzemek létesítésének első fázisában pedig egy, évente összesen 8 gigawattóra áramtárolási kapacitással rendelkező akkumulátor mennyiséget gyártani képes üzem létesül Franciaországban. Az üzem akkumulátor-gyártási kapacitását később évi 24 gigawattórára emelik.     A második fázisban Németországban épül egy szintén évente 24 gigawattóra áramtárolási kapacitással rendelkező akkumulátor mennyiséget gyártani képes üzem.     A két üzem együttes akkumulátor-gyártási kapacitása 2030-ra eléri a 48 gigawattórát, ami az európai járműakkumulátor-piac 10-15 százalékának a lefedésével lesz addigra nagyjából egyenértékű.

A teljes projekt beruházási igénye várhatóan ötmilliárd euró lesz. A projekt a tervek szerint 1,3 milliárd eurós támogatást kaphat a német és a francia kormányoktól, valamint az Európai Uniótól.