Rekordév a Seatnál

2019-ben a Seat tovább javított az egy évvel korábban felállított kiszállítási rekordján, az új el-Born tanulmány bemutatásával, illetve a Mii piaci bevezetésével pedig megkezdte elektromos offenzíváját. Az elektromos megoldások térhódításának ezt a kezdeti szakaszát öt további modell követi majd 2021. elejéig.

A Seat biztos pénzügyi alapokon vágott neki a 2019-es évnek. 2018-ban története legjobb eredményét érte el 294 millió eurós működési eredményével és több, mint 9,991 milliárd eurós forgalmával. A korábbi évhez hasonlóan a Seat 2019-ben is már novemberben megdöntötte saját kiszállítási rekordját, amikor is 542 800 átadott autóval már egy hónappal az év vége előtt túlszárnyalta a teljes 2018-as évben kiszállított 517 600 járművet.

Tavaly új alelnök csatlakozott a Seat vezetőségének csapatához. Márciusban Axel Andorff váltotta Matthias Rabét a kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöki poszton. Júniusban Carsten Isensee vette át Holger Kintscher feladatait, mint a pénzügyek területéért felelős alelnök, szeptemberben pedig Alfonso Sanchát nevezték ki a beszerzés területéért felelős alelnöknek, ő Klaus Zieglert váltotta.