Stratégiai megállapodást kötött Debrecenben az NI

A versenyképes szaktudás biztosítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a National  Instruments (NI) Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) – a dokumentumot sajtótájékoztató keretében írták alá a két szervezet vezetői.

Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a texasi központú National Instruments cégcsoport 2001-ben hozta létre első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben, amely azóta a régió tudásközpontjává és egyik meghatározó munkáltatójává vált.    Hozzátette: az NI az elmúlt években százmilliós nagyságrendben támogatta a legkorszerűbb oktatási eszközökkel a debreceni szakközépiskolákat és szakgimnáziumokat, a tanároknak, szakoktatóknak pedig rendszeres továbbképzéseket tartanak. “Az NI beintegrálódott a elektronikai oktatásba Debrecenben” – jelezte az igazgató.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja az MTI érdeklődésére elmondta: jelenleg Debrecen két középiskolájában mintegy 150 tanuló vesz részt elektronikai technikus képzésben, számukat az elkövetkező években meg szeretnék duplázni.