1200 új munkahely Gödön

Bővíti gödi akkumulátorgyártó üzemét mintegy 390 milliárd forintból a Samsung SDI, a beruházás 1200 új munkahelyet hoz létre.

Az állam vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz, ennek mértékét azonban még nem lehet közölni, mert azt az Európai Bizottságnak kell jóváhagynia. Az összeg összhangban van a beruházás méretével és jelentős – közölte Szijjártó Péter miniszter.

Kim Woochan, a Samsung SDI Magyarország Zrt. gyártóközpontjának vezetője azt mondta, hogy a cég a világ egyik legjobb akkumulátorgyártójává nőtte ki magát.     A vállalat üzleti kapcsolatai Magyarországon 2001-ben indultak, akkor még a monitor üzletágban, akkumulátort 2016 óta gyártanak. Több mint egymilliárd eurót fektetnek be Magyarországon, új munkahelyeket teremtenek – közölte. Reményét fejezte ki hogy a magyar üzem a világ egyik legnagyobbja lesz, és hozzátette, hogy elkötelezettek a bővítés iránt. A vállalatnak világszerte három üzeme van, kettő Ázsiában és egy Gödön.

3 Comments on 1200 új munkahely Gödön

  1. Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán elqrmánya közel 40 milliárdot ajándékozott egy távol-keleti cégnek, hogy az ukránoknak létesítsen munkahelyeket + súlyosan veszélyeztesse a magyar környezetet és a magyar polgárokat egy olyan gyárral amelyik óriási mennyiségben használ különösen veszélyes anyagokat.

Comments are closed.