Új szerepben a Deutz

Akkumulátor-technológiai cég akvizíciójával egészíti ki tevékenységét a mezőgazdasági és építőipari erőgépekhez és egyéb haszongépjárművekhez motorokat gyártó német Deutz AG.

A cég honlapján publikált közlemény alapján a Deutz megvásárolta az akkumulátortechnológiára szakosodott német Futavis GmbH vállalatot. A 2013-ban alapított Futavis harminc alkalmazottat foglalkoztat, idén ötmillió eurós forgalmat tervez.     A cég kivásárlási árát a Deutz nem közölte.

Az akvizícióval megszerzett technológiai ismeretekkel kifejlesztett első termékekkel 2020 végén, 2021 elején jelenik meg a piacon a Deutz – tájékoztatta a cég vezérigazgatója Frank Hiller a Reuters hírügynökséget. “Célunk az, hogy 2022-re forgalmunknak már öt-tíz százalékát elektromos hajtáslánccal ellátott termékek adják, legyenek azok akár teljesen elektromos vagy hibrid járművek” – mondta.     A Deutz az elmúlt pénzügyi évében 1,8 milliárd euró forgalmat ért el.

A Deutz nem tervezi elektromos motorok saját gyártását, azokat már meglévő beszállítóitól fogja továbbra is beszerezni, csakúgy, mint az akkumulátorcellákat. A Deutz elektromos hajtásláncaihoz akkumulátor-kezelő egységeket kínál ügyfelei számára a céljaiknak leginkább megfelelő méretű akkumulátor egységek beépítéséhez – közölte a vezérigazgató.     A Deutz vezére kezdetben elsősorban repülőtéri catering felhasználási területeken számít nagy keresletre elektromos targoncák, emelőplatformos rakodógépek, futószalagok és repülőgép-mozgató traktorok iránt.