Felavatták a ZalaZone Kutatási és Technológiai Központot

Az állami beruházással megvalósuló ZalaZone járműipari tesztpálya és a környezetében, magántőkéből épült ZalaZone Kutatási és Technológiai Központ hosszútávon meghatározó szereplővé teszi Magyarországot a járműipari fejlesztések területén – közölte az innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen, a központ avató ünnepségén.

Palkovics László elmondta: a ZalaZone Kutatási és Technológiai Központ “inkubációs központként működik”, amely helyet ad a képzésnek, az egyetemek és a vállalatok együttműködésének. A kormány, a város és a helyi üzleti szféra közösen teremti meg a lehetőséget arra, hogy az ország az autonóm járművek közép-európai központjává váljon.

Molnár Gábor, a beruházó Z-One Park ügyvezetője azt emelte ki, hogy a kutatási központ a zalaegerszegi járműipari tesztpálya tudásbázisa lesz, amely hozzájárul a térség műszaki és technológiai fejlesztéseihez.

Az avatási ünnepségen Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke és Háry András, a Próbapálya Zala Kft. ügyvezetője a kutatásfejlesztési projektek kezdeményezéséről, a térség ipari és fejlesztési kapacitásának erősítéséről, valamint a helyi műszaki képzések segítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá.