Dübörög a magyar járműipar

Júliusban az ipari termelés volumene az előző havi csökkenés után 12,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 8,7 százalékkal emelkedett a termelés – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH 2017. márciusi 12,6 százalék óta először regisztrált kétszámjegyű növekedést az éves összevetésű ipari termelésben, amely az előző hónapban 1,4 százalékos csökkenést mutatott. Az év első hét hónapjában 6,3 százalékkal volt nagyobb a termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 1,7 százalékkal emelkedett.

A KSH első becslése szerint a júliusi növekedéshez a feldolgozóipari alágak nagy többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás kibocsátása jelentősen emelkedett, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása pedig az átlagosnál kisebb mértékben emelkedett.    A júliusi ipari termelés részletes adatait jövő csütörtökön közli a KSH.

 

2 Comments on Dübörög a magyar járműipar

Comments are closed.