240 új munkahelyet teremt Dorogon a francia beszállító

Felavatták a francia GMD járműalkatrész-gyártó alumíniumöntödéjét a Dorogi Ipari Parkban.    Az új üzem, a legkorszerűbb technikákat alkalmazva, 240 munkahelyet teremt. A beruházás értéke 20 milliárd forint, melyhez a kormány 2,9 milliárd vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Alain Martineau, a GMD-csoport elnöke és tulajdonosa elmondta, az üzem a cégcsoport öntödei üzletágának összes egysége közül a legnagyobb, egyidejűleg Európa legmodernebb és leghatékonyabb, magas szinten robotizált üzeme.    A cég vezetője szólt arról is, hogy hamarosan megkezdik a tervezett fejlesztés második ütemét. A vállalat korábban arról tájékoztatta a dorogi képviselő-testületet, hogy a 20 ezer négyzetméteres termelő területet később megduplázzák és további 250 munkatárs felvételét tervezik.    Az elnök elmondta a GMD jelentős megrendelést kapott a PSA-csoporttól, ez tette lehetővé a dorogi fejlesztést. A GMD Bonyhádon is jelen van.

gmd2

A beruházást végrehajtó GMD Cast Hungary 2017-ben alakult Magyarországon, majd a Dorogi Ipari Parkban található, korábbi a japán Sanyo és Panasonic által használt üzemcsarnok megvásárlásával indította el a projektet.    A GMD csoport fém- és műanyagipari termékeket gyárt főképp a járműipar és más ágazatoknak. Sajtolással, fröccsöntéssel, hőformázással, alumínium-olvasztással, valamint fémöntéssel foglalkoznak, tömítéseket készítenek.    A gyártás mellett autó-, illetve gépészeti alkatrészek tervezése és fejlesztése is a portfólió része. A francia vállalatcsoport globálisan jelenleg mintegy 5500 főt foglalkoztat, forgalma 2019-ben várhatóan meghaladja az egymilliárd eurót.