Milliomos a Touareg

A Volkswagen a különleges kivitelű „ONE Million” modellel ünnepli az eddig legyártott egymillió Touareget. Az exkluzív felszereléseket tartalmazó jubileumi kivitellel tovább bővül a zászlóshajó kínálata.

2002 végétől a Touareg a Volkswagen modellkínálatának szerves része. A Volkswagen egy stílusos, különleges modell bemutatásával ünnepli az egymillió Touareg gyártását. A különlegességekhez tartozik a teljesen új sechura bézs (opcionális) fényezés és a két új – a 20 hüvelykes, polírozott Bogota és a 21 hüvelykes adamantium ezüst Suzuka – keréktárcsa. Az ízléses külsőt tovább gazdagítja a sötétített hátsó lámpa, a csúcsminőségű küszöbpanel „ONE Million” felirattal és a B oszlopon elhelyezett „ONE Million” embléma. A kerékjárati elemeket és a diffúzort is fényes feketére festették. A különleges modell rendelhető az R-Line Black Style külsőcsomaggal, amely tartalmazza például az ezüst színű külső tükröket is. Az autó belseje sem kevésbé stílusos: erről többek között az exkluzív Puglia bőr üléshuzatok gondoskodnak, amelyeket olajfalevél-kivonattal színeztek. Az első ülések felső részét és az ajtók belsejét csúcsminőségű borostyánbarna gyémántmintázatú varrással díszítették. Ezeket az elegáns mintákat megtaláljuk a műszerfalon, a kormánykeréken, és a váltókaron is.

A Touareg típust kizárólag a Volkswagen szlovákiai összeszerelő üzemében, Pozsonyban gyártják, és már a 2002-ben gyártott első Touareg modell is a csúcstechnológiát képviselte.