Jól megy a Honeywellnek

A repülőgép üzletág jó teljesítményének köszönhetően a vártnál nagyobb mértékben növekvő nyereséggel zárta a második negyedévet a Honeywell International Inc.

A cég adózott nyeresége 21,6 százalékkal, 1,54 milliárd dollárra, részvényenként 2,10 dollárra ugrott, és ezzel meghaladta az elemzők 2,08 dolláros részvényarányos eredményvárakozását.     Az amerikai központú ipari konglomerátum azt közölte, hogy a legnagyobb üzletága, a repülőgép- és űripar bevétele 11 százalékkal nőtt árfolyamhatások és más egyszeri tételek figyelembe vétele nélkül.    A Honeywell összesített bevétele ugyanakkor mintegy 15 százalékkal, 9,24 milliárd dollárra csökkent, kisebb lett a várt 9,35 milliárd dollárnál.      Csütörtökön a cég 5 centtel 7,95 dollárra javította idei részvényarányos eredményvárakozásának alsó határát, míg a felső határt 8,15 százalékon tartotta.
A Honeywell az idei bevétel-előrejelzésének a felső határához nem nyúlt, azt változatlanul 37,2 milliárd dolláros szinten várja, míg az alsó határt 200 millió dollárral, 36,7 milliárd dollárra megemelte.