Akksigyártóval áll össze a Toyota

A világ vezető akkumulátorgyártójaként ismert CATL és a Toyota átfogó partnerségre lép az új energiával működő járművek akkumulátorai kapcsán.

Az akkumulátorok és elektromos járművek fejlesztése során kidolgozott technológiákat érintő megállapodás nem csupán az akkumulátorok beszállítására érvényes, hanem azok továbbfejlesztésére is olyan alkalmazások széles körében, mint például az akkumulátorok fejlesztése és gyártása új energiával működő járművekhez (NEV), az új akkumulátorrendszer-technológiák fejlesztése, a jelenlegi cellatechnológia továbbfejlesztése vagy épp az akkumulátorok újrahasznosítása.

A Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) és a Toyota bejelentették, hogy megállapodást írtak alá átfogó partnerség létrehozásáról az új energiával működő járművekben (NEV) alkalmazott akkumulátorok folyamatos szállítása és továbbfejlesztése céljából. Emellett a két vállalat tárgyalásokat kezdett számos témában, köztük az akkumulátorok beszállításával, az új technológiák fejlesztésével, a termékek minőségének javításával, illetve az akkumulátorok újrahasznosításával kapcsolatban. A CATL ötvözi majd akkumulátorgyártási és fejlesztési kapacitásait a Toyota elektromos járműgyártási és akkumulátorfejlesztési kapacitásaival. A közös kapacitások révén a két vállalat olyan elektromos járműveket fejleszt majd, amelyek vonzók lesznek a vásárlók számára, és elősegítik az ilyen autók széles körű elterjedését.