Minden eddiginél hatalmasabb a Ford F Super Duty

A megújult Ford F-sorozat SD pickup magasabbra emelte a lécet teherbírásban, teljesítményben és a technológiák terén. A V8-as maradt, a váltó akár tízfokozatú is lehet.

2020 F-450

A 2020-as évet új F-sorozatú Super Duty pickuppal várja a Ford, az amerikai farmerek kedvenc autója és munkaeszköze minden eddiginél nagyobb teljesítménnyel, nagyobb rakodó- és vontatókapacitással bír. A Super Duty-hoz új, a Ford által tervezett és gyártott 7,3 literes V8-as benzinmotor is választható az alapfelszerelésként járó, 6,2 literes V8-as benzines alternatívájaként. A harmadik generációs 6,7 literes V8-as dízelt továbbfejlesztették, nagyobb teljesítményre és forgatónyomaték leadására képes. A benzinmotorokhoz tízfokozatú, nagy teljesítményű automatikus sebességváltó jár. Az új erőátvitellel menet közben is hajthatók bizonyos segédberendezések, például hómaró. A váltó üzemmódválasztója normál, vontató, öko, és csúszós úton, mély homokban, illetve hóban ajánlott beállításokat kínál.

2020 F-450

Tolatástámogató rendszerének segítségével a legnagyobb utánfutókkal is könnyen manőverezhetünk, ehhez elég a kormányzást átadnunk a robotpilótának, miközben az eseményeket a tolatókamera képernyőjén figyeljük. A rendszer mutatja az utánfutó által bezárt szöget és annak irányát, valamint javaslatot tesz az irányításra, hogy a tolatás a lehető legjobban sikerüljön. Úgy tervezték, hogy az összes utánfutó-típushoz alkalmazható legyen.