Összeáll az IBM-mel a Seat

A Seat és az IBM egy, a városi vezetés átalakítására szolgáló új megoldás kifejlesztését jelentette be.

„A forgalmi torlódások és a környezetvédelmi kihívások hatalmas nyomást gyakorolnak a városok átalakítására,” mondta Jordi Caus, a Seat új városi mobilitási koncepciójának vezetője. „A Seatnál az innovatív városokkal és technológiai vállalatokkal működünk együtt, hogy megoldást találjunk a könnyebb és hatékonyabb mobilitásra. Az IBM fejlett felhő- és AI-technológiáival segít a mobilitás innovatív megközelítésében, melyek megváltoztatják üzleti stratégiánkat, miközben javítják a városi területeken élő emberek életét.”

A 4G / 5G hálózatokra tervezett mobilalkalmazás jelenleg fejlesztés alatt áll, a „Mobility Advisor” az IBM Watson Assistant rendszert használja, hogy a felhasználók számára kommunikációs felületet biztosítson az útvonalak tervezéséhez és optimalizálásához, valamint a legmegfelelőbb közlekedési lehetőségeket javasolja.

Az IBM Watson Machine Learning segítségével a „Mobility Advisor” megtanulhatja a felhasználó preferenciáit, és személyre szabott ajánlásokat készíthet az utazás legjobb módjára. Az IBM Cloudhoz csatlakoztatva dinamikusan alkalmazkodik a változó körülményekhez, figyelembe véve az időjárás-előrejelzéseket, a forgalmi jelentéseket és a városban azon a napon bekövetkező eseményeket. Ez magában foglalja a felhasználó előírásait és korábbi döntéseinek adatait annak érdekében, hogy a legjobb szállítási módokat javasolják minden alkalommal – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kiszálljon az autóból, sétáljon, vagy egy Seat e-KickScooters-t használjon az utazás egy részéhez.