Elkészült a tízmilliomodik Volkswagen Hannoverben

Gyártási jubileumot ünnepeltek a hannoveri üzem évfordulóján: napra pontosan 63 évvel ezelőtt kezdődött meg a haszonjárművek gyártása a Hannover-Stöken-i üzemben. Néhány napja így itt gördült le a gyártósorról a tízmilliomodik gépkocsi, egy piros-fehér T6 Caravelle. A Volkswagen Haszonjárművek a kilencüléses kisbuszt a „Hannover Auf Der Bult” gyermekkórházi Alapítványnak adományozta.

 Thomas Hahlbohm a gyár igazgatója, és Bertina Murkovic az üzemi tanács elnöke társaságában Thomas Sedran, a Volkswagen haszonjárművek márka igazgatótanácsának elnöke adta át a T6 Caravelle-t Olga Kornonouri professzornak, a kórház főorvosának és Amelie von Schintling-Hornynak, a kórház igazgató helyettesének, illetve „Socke”-nak, a kórház bohócának.

Thomas Sedran a jubileum kapcsán elmondta: „A hannoveri üzemünkből kikerülő tízmilliomodik autó egy egyedülálló sikertörténet jelképe, és ezt a sikert szeretnénk folytatni a jövőben is. Ennek érdekében új termékeket bevezetésével és üzleti modellek megvalósításával teljesen átalakítjuk az üzemet. Ezzel a márka biztosítja a fenntartható jövőt a hannoveri üzem és alkalmazottai számára. A Volkswagen haszonjárművek 63 éven keresztül a város részét képezi, ezért nagyon örülök, hogy a tízmilliomodik gépkocsink a jövőben szintén Hannover útjait fogja róni, segítve a városi gyermekkórház fontos munkáját.”

A T1 gyártása az akkor újonnan felépített Hannover-Stöcken-i üzemben 1956. március 8-án kezdődött. A T-sorozathoz tartozó nemzedékek egyes típusain túl az LT, a Taro pick-up, és egy ideig a Bogár gyártása is ott zajlott. Ma a T6-ot, a megújított T6.1-et, valamint az Amarokot gyártják Hannoverben.  A városban, a Volkswagen haszonjárművek márka fő gyártási helyének üzemében 14 500 főt alkalmaznak.

A Hannoverben 1956 óta gyártott gépkocsik:

Időszak                               Modell                 Legyártott mennyiség

1956-tól máig                   T1 – T6                8 940 000

1974 – 1975                      Bogár (1 típus)   43 000

1975 – 1996                      LT                          812 000

1989 – 1995                      Taro                     61 000

2012-től máig                   Amarok 144 000