Szakképzéssel bővül az Audi-iskola

A győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban korábban általános, az óvodától a gimnáziumig terjedő oktatás folyt. A 2017-2018-as tanév kezdetével azonban az intézmény képzési kínálata szakképzési tagozattal bővült.

Az Audi Hungaria ÁMK a kétnyelvű duális szakképzéssel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni. A 2017-2018-as tanévben az első évfolyam 12 diákja kezdte meg a német modell szerint bevezetett kétéves duális kereskedelmi szakképzést. Ezt követően a 2018-2019-es tanév elején kezdődött a második képzési évfolyam. Az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ elnevezésű duális szakképzés keretében a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven folyik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon az egyes szakképző vállalatoknál – Audi Hungaria, Bos, Duvenbeck, Kaco, Knüppel, MAN, Mol, Rehau – történik. Az iskolai oktatás a szakképzési követelményeknek, valamint a későbbi szakmai tevékenység igényeinek megfelelően zajlik.

Ez a Magyarországon teljesen új szakképzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt. A képzésre érettségivel és kitűnő német nyelvtudással, valamint különös elhívatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A képzés időtartama két év. Az itt szerzett képesítés németországi elismertetésére is lehetőség nyílik. A diákok ezen felül a németországi kultuszminiszteri konferencia angol nyelvvizsgáját is megszerezhetik. Ezen képesítés továbbá ideális felkészítést nyújt későbbi duális gazdasági tanulmányokra – akár németországi egyetemeken is.

Az Audi Hungaria ÁMK-ban harmadik alkalommal induló képzésre 2019. február 15-ig várják az érdeklődők jelentkezését.