Új szolgáltató központot nyitott a Ford Magyarországon

Új regionális szolgáltató központot nyitott az amerikai Ford pénteken Budapesten. Az új centrummal a Ford legnagyobb európai adminisztratív központja Magyarországon jön létre.

Több, Európa összes piacát kiszolgáló árazási és gyártástervezési funkció mellett innen látják majd el az autóipari vállalat európai, közel-keleti és afrikai országainak HR-feladatait. Jövő év végére a Ford 700 munkatársat foglalkoztat majd Magyarországon, döntően diplomás, nyelveket beszélő fiatal szakembereket.

Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója elmondta: az új irodával a Ford Magyarországon már három helyszínen van jelen, és 99 százalékban magyar munkaerőt foglalkoztat. Az elmúlt öt évben a Ford egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra. A magyar központba kerültek, illetve kerülnek át egyebek mellett a vállalat európai pénzügyi, árazási, gyártástervezési, termékmenedzsment, marketing és kontrolling feladatai, valamint több globális, a világ 41 piacát kiszolgáló feladatkör is.    Kitért arra is, hogy az új regionális HR iroda létrehozása része annak az átszervezési folyamatnak, amelynek keretében világszerte három központban centralizálódik a Ford teljes HR adminisztrációja, ezek egyike a budapesti.

A vállalat magyarországi munkavállalóinak száma az elmúlt öt évben megháromszorozódott, az új szolgáltató központ munkatársaival együtt meghaladja az 500-at. Az év végéig várhatóan csaknem 600-ra, majd a jövő évben tovább nő a létszám – ismertette.

A regionális igazgató elmondta azt is: a Ford folyamatosan bővülő, mintegy 40 vállalatból álló magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik. A cég európai üzemeibe alkatrészeket gyártó beszállítói kör tavaly 580 milliárd forint forgalmat bonyolított le, és a Ford megrendeléseinek köszönhetően a magyar GDP 1,7 százalékát állította elő. A Ford magyarországi beszállítói több mint 69 ezer embernek adnak munkát.