Járműipari Eldorádó lett Katowice

Az idén már 93 millió euró értékben jelentettek be új beruházásokat a katowicei különleges gazdasági övezetben, legalább 540-nel növelve a foglalkoztatottak számát – jelentette be a Katowice Special Economic Zone (KSSE).

A Katowice Special Economic Zone (KSSE) különleges gazdasági övezetben mintegy háromszáz lengyel és külföldi vállalat működik. A KSSE, a legnagyobb lengyelországi különleges gazdasági övezetben eddig 7,4 milliárd euró beruházással több mint 70 ezer munkahelyet hoztak létre a befektetők.     Tavaly a KSSE 58 új beruházást fogadott 800 millió euró értékben kétezer új munkahely létesítésével.

Az idei első bejelentések szerint a ZF TRW Automotive autóipari beszállító vállalat már a harmadik üzemét építi fel 21 millió eurós beruházással az övezethez tartozó Czestochowában. Az üzem háromszáz új alkalmazottat foglalkoztat majd.

A BMZ Poland villamosgép-ipari vállalat Gliwicében épít egy új termelőüzemet és raktárcsarnokot és bővíti jelenleg hatszáz fős alkalmazotti létszámát.     A Tenneco Automotive autóipari beszállító vállalat 30 millió eurós termelő beruházással hatvan új munkahelyet teremt jelenlegi 1200-as alkalmazotti létszáma felett.     Az olasz Pol-Technology felületkezelő technológiai vállalat 5,7 millió eurós beruházással hatvan új munkahelyet hoz létre.     A lengyel ROSA világítástechnológiai cég 14,8 millió eurós beruházással bővíti az övezetben működő három üzemének a kapacitását és 2020-ra 200-ról 230-ra emeli alkalmazottai számát.    A lengyel Zywiec-Zdroj ásványvíz és üdítőital termelő vállalat 7,8 millió eurós beruházással bővíti kapacitását.