10 dolog, amit nem tudott az új Octaviáról

Alapos frissítésen esett át a Škoda bestsellere. Megújult a Skoda Octavia orra és a feneke, valamint a legkorszerűbb vezetői segédrendszerekkel, új infotainment és kapcsolódási megoldásokkal bővült.

161027_skoda_octavia_combi_04

161027_skoda_octavia_03

  1. Kívánságra akár teljes egészében LED technikájú fényszórók is rendelkezésre állnak.
  2. A márkajelzés még hangsúlyosabb szerepet kapott, de a teljes frontrész erőteljesebb, karakteresebb lett és szélesebbnek hat.
  3. A csomagtér űrtartalma 590, a kombiban 610 liter, de ledöntött hátsó ülésekkel ez 1580, illetve 1740 literig bővíthető.
  4. A Combi verzió kívánságra elektromos mozgatású csomagtérajtóval is megvásárolható.
  5. A Columbus navigációs rendszer esetében a központi kijelző képernyőjének képátlója 9,2 hüvelyk. A WLAN-hotspottal ellátott rendszer kérhető SIM-kártya modullal is, amely az LTE-hálózaton keresztül gyors internetkapcsolatot biztosít.
  6. Felszerelhető vontatási asszisztenssel, amely vontatás közben átveszi a kormányzást a kis sebességű, hátramenetben történő manőverezés idejére.
  7. Felismeri a gyalogosokat. Proaktív gyalogosvédelmi rendszer egészíti ki a koccanásgátló szolgáltatásait.
  8. Újdonság a személyre szabható indítókulcs, amely segítségével több vezető is elmentheti a saját autóra vonatkozó beállításait, a fűthető kormánykerék, az első ülések háttámláján elhelyezett, lehajtható asztalkák, a Combi változat csomagterében található kivehető elemlámpa.
  9. Egyliteres TSI-motorral is választható, teljesítménye 84 lóerő.
  10. A futómű legkülönlegesebb eleme a választható DCC (Dynamic Chassis Control) adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, amellyel a kormányzás és a lengéscsillapítás karakterisztikáját komfort, normál és sport üzemmódok szerint lehet állítani.

161027_skoda_octavia_02