Milliomos az Audi Q5

Ingolstadtban legördült az egymilliomodik Audi Q5 az Audi központi gyárának szerelőszalagjáról. A Sepang-kék jubileumi SQ5 autót egy németországi családnak szállítják le.

 Az Audi Q5 nemzetközi sikere 2008-ban kezdődött, amikor az Audi ezzel a modellel – az Audi Q7 után a négykarikás márka második Q-modelljével – belépett a középkategóriás SUV-ok piacára is. Mivel az Audi helyi eladásra Kínában és Indiában is gyártja ezt a népszerű modellt, a leszállított járművek száma világszerte megközelíti az 1,6 milliót.

A cég tavaly világszerte összesen 266 968 Audi Q5 modellt szállított a vásárlóknak, ami nyolc százalékkal több, mint 2014-ben (247 446). Az Audi Q5 sikere töretlenül folytatódik tovább, hiszen az eladások száma az idei első félévben tovább nőtt, 4,7 százalékkal. Az Audi Q5 továbbra is a legkelendőbb prémium SUV a kategóriájában. Az ingolstadti Audi-dolgozók több mint 650 autót gyártanak naponta. Ezen felül az Audi-csoport még a kínai Csangcsunban és az indiai Aurangabadban is gyártja ezt a modellt a helyi piacok számára. Így mindösszesen közel 1,6 millió Audi Q5 talált gazdára világszerte a termelés 2008-as beindítása óta. Ez a SUV különösen népszerű Kínában, az Egyesült Államokban és Németországban.

Az első Audi Q5 szeptember végén gördül le a San José Chiapa-i gyár szalagjáról, hogy innen is tovább hódítsa a világpiacot. 2008 óta Magyarországon 1724 Audi Q5-öst adtak el.