Vitarát kaptak a tűzoltók

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját.

Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni. A gépkocsi kulcsát július 20-án Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója adta át Németi László tűzoltó ezredesnek, a Komárom – Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének.

FFG_9862

A Magyar Suzuki segítségének köszönhetően a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának járműparkja ma egy összkerék-meghajtású, 1,6-os benzines Suzuki Vitara gépkocsival bővült.

Tavaly az esztergomi tűzoltóság 670 alkalommal vonult káreseményhez, ezek közül 5 volt úgynevezett kiemelt káresemény, vagyis például súlyos természeti csapás, baleset, műszaki meghibásodás vagy veszélyes anyag szabadba jutása miatti vészhelyzet.

A Magyar Suzukinak megalakulása óta kiemelten fontos célja a társadalmi felelősségvállalás. Etikus és felelős vállalatként a Suzuki folyamatosan törekszik arra, hogy segítse a környezetében élő embereket és támogassa az esztergomi régióban működő szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális szervezeteket, intézményeket. „Suzukik a közösségekért” programja keretében az elmúlt években a vállalat gépjármű-adományozással segítette az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület, valamint a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

1 Comment on Vitarát kaptak a tűzoltók

Comments are closed.