Új ügyvezető az Audi Hungariánál

Július 1-jétől Arnd-Robert Sponagel az Audi Hungaria Motor Kft. járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. Az új ügyvezető az Audi központjából, Ingolstadtból érkezett, ahol 2012 óta az Audi A4, A5 és Q5 modellek karosszériagyártásáért volt felelős. A mérnök végzettségű Sponagel 26 éve dolgozik az Audi AG kötelékében.

„Arnd-Robert Sponagel tapasztalt szakértő a karosszériagyártás területén. Az Audi Hungaria járműgyártása sokat fog profitálni az új igazgató szaktudásának és tapasztalatának köszönhetően, különösen az új modellünk, az Audi Q3 gyártásának előkészítésénél“, mondta Prof. Dr. Hubert Waltl, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke.

Arnd-Robert Sponagel Gerd Walkertől veszi át a járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató feladatait, aki az újonnan létrehozott termékcsoport-menedzsment területén, Ingolstadtban kapott vezető pozíciót. Az ő vezetése alatt nyitott meg az Audi Hungaria új járműgyára, és indult meg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster harmadik generációjának sorozatgyártása.
Prof. Dr. Hubert Waltl köszönetét fejezte ki Gerd Walkernek, az Audi Hungariánál végzett elkötelezett és sikeres munkájáért. „Gerd Walker jelentősen hozzájárult győri gyártótelephelyünk fejlődéséhez. Négy új modell sorozatgyártásának elindulása köthető a nevéhez, amelyet egy új gyárban valósított meg, és a gyártási volument rövid idő alatt nagyon magas szinten biztosította.“

Az Audi Hungaria járműgyártásában jelenleg 4 200 munkatárs gyártja a négy győri modellt, az A3 Limousine-t, A3 Cabriolet-t, TT Coupét és TT Roadstert, nemsokára megkezdődik az új TT RS Coupé és Roadster sorozatgyártása is.

sponagel

Arnd-Robert Sponagel 1960-ban született az alsó-szászországi Echemben. Szakmai pályafutását gépészmérnöki tanulmányait követően 1990-ben kezdte az AUDI AG-nál Ingolstadtban a logisztika területén. 1994-ben vette át első vezetői pozícióját az értékesítés területén, majd különböző vezetői funkciókat töltött be többek között a járműirányítás és az A4-es modell karosszériagyártása területén. Sponagel 2012-től az Audi A4, A5 és Q5 modellek karosszériagyártásáért volt felelős az ingosltadti telephelyen. Sponagelnek két gyermek van, egy fiú és egy lány.