30 új munkahely az Audi győri szerszámgyárában

Az építési munkálatok megkezdődtek: az Audi Hungaria szerszámgyára 15 000 négyzetméterrel bővül. A jövőben több mint 50 000 négyzetméteren készülnek többek között karosszériaelemek, mint például oldalelemek, sárvédők, motorháztetők, ajtók és tetők az Audi és Volkswagen konszern exkluzív- és sportmodelljeihez. A beruházással az Audi Hungaria mintegy 30 új munkahelyet teremt.

Immár 11 éve működik az Audi Hungaria szerszámgyára Győrben. Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója szerint a szerszámgyár szakemberei az évek során folyamatosan bővítették szaktudásukat. „Az elmúlt évek fejlődése alátámasztja, hogy a vállalatcsoport kiváló döntést hozott egy évtizeddel ezelőtt, amikor Győr nyerte el a szerszámgyár megvalósításának lehetőségét.” A vállalat folyamatosan új kompetenciákat épített fel, amelynek köszönhetően a tevékenységi köre is lépésről lépésre bővült.

„Biztos vagyok benne, hogy sikertörténetünk tovább folytatódik. Büszkék vagyunk rá, hogy világszerte számos konszern-telephelyet szolgálunk ki termékeinkkel”, fűzte hozzá Peter Kössler.

Audi

A győri szerszámgyár tevékenységeinek különleges kombinációja miatt egyedülállónak számít az Audi és Volkswagen konszernen belül: a szerszám-, berendezés- és készülékgyártás, illetve az exkluzívszéria gyártás, vagyis az exkluzív járművekhez készített karosszériaelemek előállítása teszik kiemelkedővé. Itt készül többek között az Audi R8 és az Audi RS modellek számos karosszériaeleme. A szerszámgyár 2013 óta nem csak új présekkel, hanem egy innovatív 3D lézervágó berendezéssel is gazdagodott.

Jelenleg több mint 600 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria szerszámgyárában.