Újabb feladatot kapott az Audi Hungaria

Az Audi Hungariánál megkezdődött az eredetialkatrész-motorok gyártása: A vállalat logisztikai központjában 8000 négyzetméteren alakították ki a motorgyártás új területét, amelynek célja, hogy az adott motor sorozatgyártásának befejezését követően további 15 évig biztosítsa a vevők ellátását.

„Az Audi Hungaria, a világ legnagyobb motorgyártójaként immár nem csak az aktuális motorpalettán szereplő erőforrásokat gyártja, hanem az úgynevezett eredetialkatrész-motorokat is”, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Új tevékenységünk során munkatársaink meglévő szaktudására támaszkodunk és innovatív technológiákat is alkalmazunk a gyártásban. Ennek köszönhetően biztosítjuk motorjaink legmagasabb minőségét a sorozatgyártás befejezése után is.”

unnamed (2)

Az eredetialkatrész-gyártás újdonsága, hogy egy motort egy munkatárs épít az első csavartól az utolsóig. A munkatársaknak különleges képzettségre és nagy tapasztalatra van szükségük, hiszen a számos motorváltozat mindegyikét fel kell tudniuk építeni. Az Audi Hungaria a magas komplexitás és a technikai kihívások miatt innovatív megoldásokat alkalmaz az új gyártóterületen: a munkatársakat egy komplex program képernyőn keresztül támogatja az összeszerelés teljes folyamatában. Okos megoldás továbbá, hogy a termelési adatokat egy adatfelhőben tárolják, ami biztosítja, hogy a motorokról az összes információ elérhető legyen valamennyi munkaállomáson. Újdonságok, mint az ultrahang által vezérelt csavarozási asszisztens, továbbá az alkatrészek egy kocsira történő előkomissiózása, azaz összeválogatása, támogatják a munkatársakat a legkülönbözőbb motorok gyártásánál.

Az eredetialkatrész-gyártás során maximális rugalmasságra van szükség a darabszámok és a motorváltozatok terén egyaránt, természetesen a legmagasabb minőség biztosítása mellett, hiszen az eredeti-alkatrész motorok egyedi megrendelési számait nem lehet előre látni, így tervezni sem.

Az új területen a jövőben több mint 100 különböző típusú V6, V8 és V10 Otto-motort készítenek – eredeti prémiumminőségben világszerte az Audi-vevők számára.