80 új munkahelyet teremt Szolnokon a spanyol beszállító

A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon, a járműipari alkatrészgyártó cég legújabb fejlesztésével 80 új munkahelyet teremt.

A Segura beruházása nemcsak nemzetközi összehasonlításban, hanem a magyar autóipar szempontjából is jelentős, hiszen az országban gyárral rendelkező Audi, Mercedes és az azt most előkészítő BMW, valamint a mérnöki központot létesítő Jaguar beszállítói is a szolnoki gyárban előállított eszközökkel dolgoznak.     Magyarországon 270 spanyol cég működik, amelyek több mint 4500 embernek adnak munkát. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolat tavaly meghaladta a 4,5 milliárd eurót, ezzel Spanyolország bekerült Magyarország 15 legfontosabb külkereskedelmi partnere közé.

Francisco Segura Hervás, az F. Segura Hungária Kft. elnöke elmondta, hogy az új beruházásnak köszönhetően felhő alapú megoldás jön létre, amelyben összesítik az intelligens eszközöket.     A beruházásra azért van szükség, mert “a 4. ipari forradalom idejét éljük”, az új korszakban pedig a digitális stratégiák határozzák meg, hogy kik lesznek sikeresek a jövőben – közölte.