Audi-segítség a győri kórháznak

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója, Sztermen Márton, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa és Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója
Új, korszerű készülékek és életmentő eszközök segítik a jövőben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkáját. A részleg infrastruktúrájának korszerűsítését az Audi Hungaria Motor Kft. 9 millió forinttal támogatta.

„A térség legnagyobb munkáltatójaként alapvetés számunkra, hogy felelősségvállalásunk jegyében nem csak munkatársaink, hanem a régióban élők egészségének megőrzéséhez is hozzájáruljunk”, mondta Lőre Péter. „Reméljük, hogy az új műszerek segítségével a sürgősségi betegellátás még gyorsabbá és hatékonyabbá válik.”

A győri négykarikás vállalat támogatásával a Sürgősségi Osztály eszközparkja többek között új EKG- és vérnyomásmérő készülékekkel, pulzoximéterekkel, mobil ultrahang és Doppler készülékekkel bővült. Mindezeken felül két, úgynevezett Lifepack is segíti az életmentést a jövőben. Ezekkel a szakszemélyzet a súlyos állapotban érkezők légzését és keringését monitorozhatja már közvetlenül a kórházba szállítást követően, illetve a kórházi transzport során is. Mindezek mellett külső pacemakerként is használhatók. A Sürgősségi Osztály naponta átlagosan 150 fős betegforgalmat bonyolít 24 órás betegellátás mellett.

Az Audi Hungaria az elmúlt években már több alkalommal támogatta a győri kórházat. A vállalat több millió forinttal járult hozzá az intézmény Sebészet, Mellkas-sebészet és Érsebészet Szubintenzív Őrzőjének, valamint Gasztroenterológiai Osztályának korszerűsítéséhez, felújításához és a Szívcentrum egyik ultrahangos vizsgáló eszközének beszerzéséhez. Ezek mellett az elmúlt két évben Győrben megrendezett sebészeti orvoskongresszus megszervezését is támogatta a motor- és járműgyártó vállalat.