Miért jó a lízing?

A Magyar Lízingszövetség edukációs programot indított annak érdekében, hogy még szélesebb körrel ismertesse meg a lízing előnyeit.

Megjegyezték: a lízingcégek kiemelt szerepet kaphatnak a fejlesztések és beruházások élénkítésében, ugyanis rugalmas és költséghatékony finanszírozási formát nyújtanak. Az oktatóvideóban elhangzik: amennyiben valamilyen költséges eszköz megvásárlásához – legyen az jármű, mezőgazdasági gép vagy számítástechnikai eszköz – nem áll a vállalkozás vagy az ember rendelkezésére a megfelelő mennyiségű pénz, a lízing a legkézenfekvőbb megoldás.     Az újonnan forgalomba helyezett személyautók közül tízből négy lízingelt – hangzik el a videóban.

A lízingügyletek két fő alaptípusa létezik, a pénzügyi lízing, amelynek nyíltvégű változata esetén a futamidő letelte után a használó eldöntheti, hogy megveszi-e az eszközt, illetve a zártvégű, amelynek esetében mindenképpen az igénybevevő tulajdonába kerül az eszköz – ismertetik az oktató anyagban. Az operatív lízing vagy tartós bérlet azok számára kedvező, akik kedvelik a modern eszközöket, egyszerűen és gyorsan szeretnék cserélni azokat, az üzemeltetéssel pedig nem kívánnak foglalkozni, ennél ugyanis az igénybevevő nem válik tulajdonossá – tették hozzá.

 

1 Comment on Miért jó a lízing?

  1. Hát nem győztek +
    Habár én autót már nem fogok vásárolni!!
    Nincs rá szükségem…
    csak ennyi
    barátilag
    J.L:

Comments are closed.