Épül a harckocsigyár Zalaegerszegen

Lynx-üzem

Elhelyezték a Lynx gyalogsági harcjárműgyár első tartóoszlopát Zalaegerszegen.

Palkovics László a magyar állam és a Rheinmetall vegyesvállalataként épülő Lynx gyalogsági harcjárműgyár első tartóoszlopának beemelése kapcsán a magyar építőipart méltatta. Palkovics László arról is beszélt, hogy a Zalaegerszegen mintegy 60 milliárd forintból épülő Lynx-üzem a kormány által elfogadott hadiipari fejlesztési stratégia, az új hightech iparág megteremtésének egyik jelentős pillére. Az üzemben 2023-tól gyártják a világ jelenleg legmodernebb páncélozott harcjárműveit, a gyár beszállítóinak keresése, a kapcsolódó kutatás-fejlesztési projektek már elindultak.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Zalazone járműipari tesztpálya építésének szintje meghaladta a 85 százalékot, év végére el is készülhet, mellette pedig a leendő harcjárműgyárat kiszolgáló tesztkörnyezetet is kialakítják. A csaknem 60 hektáros területen épülő Lynx-üzem gyártócsarnoka Zala megyében az egyik legnagyobb méretű lesz a több mint 25 ezer négyezetméteres alapterületével. Dormán József, a kivitelező Záév Zrt. vezérigazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a mostani eseményen elhelyezett első két, 30 tonnás tartópillér mellett további 278 oszlopot állítanak fel. A több mint 14 méter belmagasságú, napelemes rendszerrel ellátott gyártócsarnokban 10 és 25 tonnás daruk mozgatják majd az alkatrészeket.

13 Comments on Épül a harckocsigyár Zalaegerszegen

  1. Harckocsi? Gyalogsági harcjármű? Nem kellene utánanéznie a cikkírónak a katonai terminológiában? Miért nem mindjárt pléhszh? 🙂

  2. Tekintettel ásványikincseinkre ,inkább valami elektronikai,vegyi,óraipari vagy hásonlóra gon-doltam volna inkább.Különösen a kereskedőházak,szájmaszkok, lélegeztetőgpek után.KI venné megezeket,a hadi dolgokat,mert a harckocsik jelentősége amodern harcászatban
    egyre csökken.laciapu

    • -Csak azt írtam,szépen,és udvariasan,hogy itt a város szélén külön harckocsigyár épült,spec.vastag betonozással utak,és különleges darupálya,hogy a 40T-ás monstrumokat jól elbírja! A változások után közölték,hogy mindenhol szerelhetnek Magyarországon harckocsikat,De a z itt épült harckocsigyárban soha! Ki érti?

  3. Itt a város szélén,(az átkosban) Külön harckocsigyár is épült! Megerősített különleges vastag betonozásból az utak,és minden ami kell,hogy a 40T-ás monstrumokat jól elbírja.(Különleges megerősített darupálya.) Álcázó technika! Aztán jött a változásnak nevezett valami,és közölték,hogy minden helyen lehet harckocsikat szerelni! De az itt speciálisan erre a célra épített gyárban,soha! Ki érti ezt?

  4. -Az miért nem jó,ha ide írtam,hogy itt a város szélén épült,harckocsi gyárban,a megépülése után közölték,hogy soha nem gyárthatnak harckocsit! D?

  5. Lehet a zavarosban halászni!Gondolom német cég. Orbánék adják a koldusokat, olcsóbér.A példa az autógyártás (összeszerelés) igazi gyarmat vagyunk!

  6. Na ez amire a büdös életben semmi szükségünk nem lesz!!!!
    Abszolút pénzkidobás ez a beruházás
    mellveregetés és +felelni való kivagyiság
    csak ennyi
    barátilag….
    J.L.

  7. Végre, valami jó hír . . .
    Hónapok óta rosszul alszom, hiányérzetem volt.
    Végre megszűnt.
    Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult megkönnyebbülésemhez.

  8. Csak az a baj, hogy a fejlesztés katonai értéke pontosan nulla lesz, mire elkészül. A járművek persze mozognak, lőnek, védenek, de minden olyan megoldás, ami új lenne a megjelenésükkel, addigra benne lesz minden orosz kisteherautóban.

  9. Nem feltétlen van így! Ezek a páncélosok a legújabb generációs hytech technológiával készülnek. Olyanok belülről mintha egy űrhajóban lenne a kezelője.
    Nem mondhatni őket sebezhetőnek ha azok lennének nem invesztálnának akkora pénzt a gyártásukba. Lesz rájuk kereslet jócskán. Ráadásul a Zala megyeieknek sok száz talán sok ezer jól fizető állást jelent ha megépül majd. És ez nagyon hasznos lesz!

Comments are closed.