Vízenergiával is készülnek az új BMW-k

A vállalatcsoport dingolfingi és müncheni létesítményei az Isar és a Lech folyók vízenergiáját hasznosítja a BMW iX és a BMW i4 modellek sorozatgyártásakor.

A BMW Group dingolfingi és müncheni üzemeiben teljes egészében helyben előállított vízenergia felhasználásával készülnek majd a tisztán elektromos meghajtású BMW iX és BMW i4 modellek. A bajor gyártó aláírta az erről szóló megállapodásokat a Stadtwerke München és az RWE Supply & Trading vállalatokkal, akik így hosszú távon biztosítják az Isar és a Lech folyókból kinyert színtiszta vízenergiát a két modell sorozatgyártásához.

A BMW Group ma már összes gyártási létesítményét teljes egészében zöld energia felhasználásával üzemelteti. A BMW iX sorozatgyártásához szükséges zöld energiát az Isar folyó Moosburg és Landshut közötti szakaszán, a BMW i4 tömegtermeléséhez szükséges erőforrást pedig a Lech folyó Gersthofen és Rain közötti szakaszán nyerik ki a partner vállalatok. A Stadtwerke München és az RWE Supply & Trading által továbbított zöldenergiát a BMW Group az elektromos autók számos egyéb alkatrészének előállításához is felhasználja majd Landshutban, Dingolfingban és Berlinben.