Visszaesés a Waberersnél

Waberers, Waberer's
A Waberer’s International Nyrt. árbevétele tavaly a negyedik negyedévben 16,6 százalékkal, 143 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg az éves árbevétele 18,2 százalékkal, 569,3 millió euróra mérséklődött az egy évvel korábbihoz viszonyítva – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a visszaesés elsősorban a nemzetközi fuvarozási szegmensben a flottaméret csökkenése miatt következett be,  itt a negyedik negyedévben 35,7 millió euróval, míg a teljes évben 161,9 millió euróval csökkent az árbevétel az előző évihez képest.    A rendszeres ebidta (kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény) 16 millió euróra emelkedett a 2019 negyedik negyedévében elért 15,8 millió euróról. Éves szinten viszont 5,3 százalékkal, 55,3 millió euróra esett.      A rendszeres nettó eredmény éves szinten mínusz 15,2 millió euró volt, ami 8,2 millió eurós javulást jelentett előző év hasonló időszakához képest.

Arról is beszámoltak, hogy a regionális logisztika szegmens negyedéves árbevétele 12,9 százalékkal, 45,8 millió euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest, éves szinten pedig a szegmens árbevétele 17,1 százalékkal, 173,5 millió euróra nőtt.     Az egyéb szegmens (a csoport nem fuvarozással vagy szállítmányozással összefüggő tevékenységeit végző része) negyedik negyedévi árbevétele 2,5 százalékkal, 18,2 millió euróra emelkedett, miközben az árbevétel éves szinten 5,5 százalékkal tudott bővülni és elérte a 72,2 millió eurót.

A közlemény idézte Erdélyi Barnát, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: a 2020-as év számukra – illetve a logisztikai és a legtöbb szektor szereplői számára – egy hullámvasúthoz hasonlított. A koronavírus járvány miatt meg kellett védeniük a kollégáik egészségét, miközben támogatniuk kellett a partnereik üzleti folyamatait, amelyben fennakadás nélkül el kellett juttatni a lakosság számára az alapvető fogyasztási cikkeket, és a logisztikai szolgáltatások iránti kereslet extrém és előre nem kiszámítható ingadozásával is meg kellett küzdeniük.