Úgy veszik mint a cukrot az új kocsikat Kínában

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
Februárban már a tizenegyedik egymást követő hónapban nőttek éves összevetésben a járműeladások Kínában a járvány miatt tavaly tavasszal bekövetkezett visszaesés után.

Februárban 1 millió 455 ezer új autót adtak el Kínában, ami jelentős, 365 százalékos növekedés tavaly februárhoz képest, amikor a pandémia miatt komoly korlátozások voltak érvényben az ázsiai országban.    A múlt hónapban háromszámjegyű eladásnövekedést ért el a Toyota és a Geely kínai autógyártó – közölte  a kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers).     Az idei első két hónapban 76,2 százalékkal, 3 millió 958 millióra emelkedett az eladott új autók száma Kínában.

Az alternatív meghajtású NEV (new energy vehicles) kategóriában 585 százalékkal, 110 ezerre nőttek az eladások februárban. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.    A CAAM azzal számol, hogy idén 4 százalék körüli mértékben nő az autóeladás.    Ugyancsak a CAAM közölte, hogy februárban 1,5 millió autó készült az országban, ami 418,9 százalékos növekedés tavaly februárral összevetve.