Erősen rajtolt a Suzuki

Suzuki
A Magyar Suzuki mindhárom üzletága erősen startolt 2021-ben, kettő- és négy keréken, illetve vízen is kiváló teljesítményt ért el az esztergomi vállalat az év első hónapjában.

1473 regisztrált személygépkocsival, 16,61 százalékos részesedéssel, piacvezetőként nyitotta az évet a Magyar Suzuki Zrt. a hazai személyautó-piacon. 16,45 százalékos részesedéssel az esztergomi vállalat motoros üzletága szintén vezeti a motorkerékpár piacot az év első hónapja után. Mindemellett a hajómotoros üzletág is kiválóan teljesített Magyarországon 2021 januárjában.

We are Suzuki (1)

Az uniós piacokon 2020 januárjától már hibrid meghajtásban értékesített Vitara, 34,7 százalékos szegmens-részesedéssel továbbra is vezeti a SUV városi-szabadidő kategóriát, ezzel együtt pedig a személyautók mezőnyét is. 653-at regisztráltak az Esztergomban készülő modellből 2021. január 1-je és 31-e között a Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint. Január végéig összesen 556 kelt el a szintén hazai gyártású, Év Magyar Autója 2020 díjas Suzuki SX4 S-Crossból Magyarországon. A modell az alsó középkategóriás szegmensben az előkelő első helyet foglalja el 33,86 százalékos részesedéssel.

Két hazai gyártású modellje mellett, a vállalat két új import hibrid modell értékesítését is megkezdte Európában. Az elektromos hálózatról is tölthető SUV Across, illetve a hibrid rendszerrel felszerelt Swace teljes értékű piaci bevezetése januárban kezdődött meg Magyarországon. A Magyar Suzuki saját gyártású és import modelljeinek köszönhetően tehát a hibrid alternatívák teljes palettáját kínálja a vásárlóknak.

25 regisztrált motorral, 16,45 százalékos részesedéssel, a Magyar Suzuki a hazai új motorkerékpár piacon is vezetőként nyitotta az évet. A V-Strom 650/XT túramotor és a GSX-S 750 naked motorkerékpárok voltak a márka legnépszerűbb darabjai. Ez a két típus a teljes kategóriát is vezeti az év első hónapja után. A legkedveltebb modellek rangsorában előkelő helyen szerepelt még a Suzuki GSX-R 1000/R sportmotor, illetve az Address robogó is.

Az elsöprő autó- és motorértékesítési eredmények mellett a Magyar Suzuki hajómotoros üzletága is évről-évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon, nem volt ez másképp 2021 januárjában sem. 2017 őszétől Magyarországról irányítják az üzletág Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeit.

1 Comment on Erősen rajtolt a Suzuki

Comments are closed.