Állami támogatással fejleszt a fehérvári beszállító

A Hydro Extrusion Hungary Kft. székesfehérvári gyára 2,8 milliárd forintból fejleszt, a két beruházáshoz a kormány 950 milliós támogatást biztosít – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron.

Szijjártó Péter a támogatói okirat átadását követően azt mondta, újabb, az elektromos autóiparhoz kapcsolódó beruházásokról van szó, amelyekkel ötven új munkahelyet hoznak létre. A gyár jelentőségét mutatja, hogy a Land Rover, a Jaguar és a Tesla is alkalmazza a fehérvári mérnökök által kidolgozott eljárások alapján gyártott szerkezeti elemeket.

Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a gépjárműiparnak egyre inkább az erős és könnyű alumínium profilokra van szüksége, éppen ezért fektetnek be a high-tech termékek gyártásába.

A nyilvános cégadatok szerint a Hydro Extrusion Hungary Kft. 2019-ben 327 millió eurós (akkori értéken 108 milliárd forint) nettó árbevételt ért el, adózott eredménye mínusz 215 ezer euró (70 millió forint) volt. A 2018-as üzleti évben a cég 338 millió eurós (akkori értéken 109 milliárd forint) nettó árbevétel mellett 3,681 millió eurós (1,185 milliárd forint) veszteséget könyvelt.

 

1 Comment on Állami támogatással fejleszt a fehérvári beszállító

Comments are closed.