Német díjat nyert a japán villanyautó

Honda e
Nagy megtiszteltetés érte a Honda első európai akkumulátoros elektromos autóját, ugyanis első japán modellként hódította el a „Német év autója” díjat, sőt az „Új energia” csoportban is a legjobbnak ítélték. A modellt a Honda jelölte az Év Zöldautója 2021 díjra a villanyautó kategóriában.

A 2020 tavaszán bemutatott Honda e már számos elismerésben részesült, egyebek mellett a Red Dot Design Awards fődíját is neki ítélték a döntéshozók. A „Német év autója” díj zsűrijét Németország vezető autós újságírói alkotják. Mielőtt döntés hoznának, tesztelik, értékelik és rangsorolják a legújabb modelleket, pontosabban azok karakterét, versenyképességét és fejlettségi szintjét. A nyerteseket öt géposztályban igen szoros küzdelmet követően hirdették ki.

Ez a kitüntetés már a sokadik, amit a Honda e kiérdemelt az öreg kontinensen, az angol Autocar magazin a „Britannia legjobb autója 2020” és a „Legjobb autós technika” trófeáját ítélte oda a modellnek, míg a News International Motor Awards 2020 szakemberei az „Év városi/kis autója” címre tartották érdemesnek. Németországban a „Német év autója” mellett az Automotive Circle szervezet EuroCarBody 2020 plakettjét zsebelte a Honda büszkesége, sőt a világszerte ismert esseni Red Dot Design Museumban is megtekinthető.

Belgiumban az Autogid Magazine munkatársai szavazták meg a Honda e-t az „Electric Small” kategória győztesének, Magyarországon pedig tavaly, a Best Car 2020 versenyen elnyerte a „2020 Legizgalmasabb újdonsága” különdíjat. Mindemellett a „Év Zöldautója 2021” díjra is nevezték a hazai piacon „Villanyautók kategóriában”. Nem maradt észrevétlenül Spanyolországban és Olaszországban sem. Az ibériai félszigeten az Axel Springer Motor Awards által kiírt „Kisautók” mezőnyében nevezték, míg Itáliában a Quattroruote magazin szerkesztői gondolták úgy, hogy esélyes lehet az „Év autójának” járó díj megszerzésére. Mindemellett Dánia sem maradt ki a sorból, ott a „Dán év autója 2021” plakettre esélyes a japán újdonság.