Pickupokba gyárt ülésvázat a Rába

A Rába Járműalkatrész Kft. újabb, évi 6,5 millió euró (2,3 milliárd forint) értékű, öt évre szóló keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására az autóipar egyik meghatározó beszállítójával – tájékoztatott a győri székhelyű Rába Járműipari Holding Nyrt.

A Rába-csoporthoz tartozó Rába Járműalkatrész Kft. tavaly novemberben évi kétmillió euró (720 millió forint) értékű, hét évre szóló keretszerződést kötött a beszállítóval, amelynek keretében pickup gépjárműbe szállít szerelt hátsóülés-vázakat.     A mostani megállapodás szerint egy új piaci szegmensbe, a kishaszongépjármű piacra is belép a Rába, ahová szintén autóülésekhez szállít préselt, hegesztett, porfestett és szerelt hátsó ülésvázakat. Az új üzlet a felfutását követően az üzletág fém üzleti szegmensének árbevételét mintegy harminc százalékkal növeli majd, és erősíti pozícióját a nemzetközi piacon. Az újabb keretszerződéssel a móri telephely jövő év januárjától harmincezer kishaszonjárműbe szállít szerelt hátsóülés-vázakat.

A közlemény idézi Pintér István elnök-vezérigazgatót, aki szerint a megállapodás illeszkedik a Rába piacszerző stratégiájába, emellett alátámasztja, hogy az autóipar átalakulásával az Európában működő ellátási láncok optimalizálása és átrendeződése valós lehetőséget teremt a vállalat számára új üzleti kapcsolatok kiépítésére és piacszerzésre is.

A Rába-csoport konszolidált árbevétele az idei év első hat hónapjában 30,5 százalékkal 19,2 milliárd forintra csökkent  a tavalyi év azonos időszakához képest, emellett 1,9 milliárd forint nettó veszteséget könyvelt el a tavalyi év hasonló időszakában elért 854 millió forint nyereséggel szemben.