Tisztán 2500 forintot keresett minden utasán a Wizz Air

Több mint kétszeresére nőtt a Wizz Air diszkont légitársaság adózott eredménye a március 31-ével zárult pénzügyi évben az előző évihez viszonyítva – derül ki a társaság honlapján nyilvánosságra hozott eredmény-kimutatásból.

Az adatok szerint a Wizz Air 19,1 százalékkal 2,7 milliárd euróra növelte árbevételét, az üzemelés költségei a drágább kerozin miatt 23,5 százalékkal 2,4 milliárd euróra emelkedtek. Az üzemi eredmény így 5,5 százalékot csökkent, 338 millió eurót tett ki, az adózott eredmény azonban így is 128 százalékkal 294 millió euróra ugrott.    A társaság utasforgalma ebben az időszakban 40 millió volt, 15,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A cég menedzsmentje azonban hangsúlyozta: minden pénzügyi eredményére negatív hatással volt a márciusban kitört koronavírus-járvány. Emiatt a cég nem adott ki előrejelzést a következő évi pénzügyi teljesítményére, annyit jeleztek, hogy jelentős hatásai lesznek a pandémiának. A társaság szabad készpénzállománya március végével 1,5 milliárd euró volt.