Elkészült a százezredik győri villanymotor

Az Audi Hungaria munkatársai mindössze másfél évvel a sorozatgyártás megkezdése után elkészítették a 100 000. e-motort. 2018 júliusa óta gyártanak elektromos meghajtásokat Győrben. Az e-motorokat az Audi márka első, teljesen elektromos modelljéhez, az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt Audi e-tron és az e-tron Sportbackhez szállítják Győrből.  Az e-motorgyártás termelési kapacitását lépésről lépésre bővítették ki, így ma már naponta több mint 700 elektromos motor készül a győri gyárban.

„Az Audi Hungaria jelentősen hozzájárul az Audi elektromos offenzívájának megvalósításához. Intenzíven dolgozunk e-kompetenciáink bővítésén. 2018-ban sikeresen elindítottuk az elektromos meghajtások sorozatgyártását, emellett a Q3-gyártási szegmens mild-hibrid modelljeinek gyártásfelfutásával 2019-től elektromos meghajtású járművek is készülnek vállalatunknál. A már ismert e-transzformációs projekttel készülünk fel az elektromos meghajtás következő generációjának integrálására” – mondta Alfons Dintner, a vállalat  igazgatóságának elnöke.

Jelenleg a vállalatnál kétféle e-motor készül, három különböző teljesítménnyel: 100 kW, 125 kW és 140 kW. Minden e-tron modellt két elektromos motor hajt, az egyik az első-, a másik a hátsó tengelyen található. A gyártás bővítésével a napi kapacitás 400-ról  720 egységre növekedett. Mind a gyártósorra, mind a moduláris gyártószigetekre új gyártóberendezéseket telepítettek. A munkatársak száma szintén nőtt: jelenleg 490 szakember készíti az elektromos meghajtásokat Győrben.

Az Audi Hungaria az elektromos meghajtások központi gyártótelephelye az Audi-konszernen belül. Az e-transzformációs projekttel a vállalat tovább fejleszti kompetenciáit, és további szaktudást épít fel.