Megújul a Hungexpo

Alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja Budapesten, 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, egy új fogadóépületet és egy kongresszusi központot építenek – közölte a Hungexpo Zrt.

A közleményben kiemelték, Budapest a Hungexpo meglévő kapacitásai miatt már eddig is jelentős célpontja volt a konferencia turizmusnak, az iparág rohamos fejlődése miatt halaszthatatlanná vált a teljes terület revitalizációja.
A tájékoztatás szerint a fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja.     Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja.     Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.    A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt.     A Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg – közölte a Hungexpo.

A beruházás során öt kiállítási csarnok – az A, a B, a D, a G és az F – megújul, megépül két – egy 7500, és egy 9500 négyzetméter területű – új pavilon, és egy új fogadó épület.   A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése, ahol helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a jelenlegi legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt átalakíthassák az igényeknek megfelelően – tájékoztatott a társaság.

Felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket – közölte a Hungexpo.