200 új munkahely Pécsett

Átadták a német tulajdonú Honsa Kft. közel kétmilliárd forintos beruházással megépült új gyártó- és raktárcsarnokát Pécsett.     A csarnok a vállalat összesen 3,2 milliárd forintos, 766 millió forintos kormányzati támogatást élvező kapacitásbővítési beruházásának részét képezi. A kormányzat támogatásával megvalósuló beruházások közel 200 új munkahelyet jelentenek a vállalat számára.

A Koller-csoport pécsi leányvállalata, a Honsa Kft. 4900 négyzetmétereses gyártó- és raktárépülete a cég nyolcadik üzemcsarnoka, azzal együtt már 20 ezer négyzetméteren tud termelni a vállalat a baranyai megyeszékhelyen az év végétől.     Max Koller, a Koller-csoport tulajdonosa és ügyvezetője kiemelte: a magyarországi leányvállalat a legnagyobb gyártóüzeme a cégcsoportnak, és emiatt egyik legfontosabb pillére. Mint fogalmazott, a Honsa Kft. nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az 1994-ben családi vállalkozásként indult cégcsoport Európa egyik piacvezető autóalkatrész-gyártójává válhatott. Megjegyezte, hogy a vállalat nemcsak Pécsen és Németországban, de Kínában és Mexikóban is rendelkezik már egységekkel.      Az üzemátadáson kiosztott sajtóanyag szerint az új termelési területen komplett csomagtér-rendszereket fog gyártani a vállalat.

A pécsi Honsa Kft.-t 1999-ben alapították a német Koller-csoport részeként. A német tulajdonú vállalkozás automatizált gyártósorral, magas technológiai színvonalon csomagtér-, pótkerék-fedlap, kalaptartó és komplett csomagtér-rendszerek előállítását végzi az autóipar részére. A Honsa Kft. közvetlen beszállítója a Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar, Land Rover, Seat, valamint a BMW autómárkáknak. A vállalat pécsi telephelyén 550 alkalmazottal évi több mint 4 millió terméket állít elő.

A nyilvános cégadatok szerint a Honsa Kft. nettó árbevétele 2018-ban 13,4 milliárd forint volt az előző évi 12,4 milliárd forint után, adózott eredménye 895 millió forintot ért el 2018-ban, míg 2017-ben 1 milliárd forint volt.