11 millió dollár befektetést kapott a magyar járműkommunikációs cég

A járműkommunikációval foglalkozó magyar alapítású Commsignia Kft. 11 millió dollár tőkebefektetést kapott európai és amerikai kockázatitőke-befektetőktől.

A tájékoztatás szerint a tőkebefektetést a Karma Ventures és a Samsung Catalyst Fund vezetésével a Partech, az Inventure, a Credo Ventures és a magyarországi Day One Capital hajtotta végre.    A Commsignia közölte, a tőkebefektetésből elsősorban fejlesztői bázisuk növekedését finanszírozzák, több mint 100 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását tervezik.      Az 50 munkavállalót foglalkoztató magyar cég fő profilja a járművek és az azokat körülvevő infrastruktúra közötti kommunikációt lehetővé tevő szoftveres és hardveres megoldások, melyeket elsősorban okosváros projektekhez és autóipari felhasználásra fejlesztenek.

A közleményben kiemelték, hogy jelentős kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységet végeznek, a cég számos konzorciumnak tagja, a szabványosítási folyamat aktív résztvevője. Példaként említik, hogy vezető autógyártókkal és autóipari beszállítókkal dolgoznak együtt, de az ő megoldásuk szolgáltatja például egy önvezető busz számára a közlekedési  információt Las Vegasban az  okosváros fejlesztésnél, mely alapján a fedélzeti rendszer döntéseket tud hozni.

A cég az elmúlt években folyamatosan növelte bevételeit, a 2018-as évet 314 millió forintos bevétellel zárta, mely 34 százalékkal több, mint a megelőző évben.