Év Magyar Autója: a Skoda nevezett elsőként

A Porsche Hungaria nevezett be elsőként az Év Magyar Autója versenyre. A Skoda Magyarország a Magyarország Autója 2020 díjra a Skoda Scala és a Skoda Kodiaq RS modelleket jelölte.

Kodiaq RS
A Skoda Kodiaq RS a cseh márka új sportos csúcsmodellje sokoldalú térkínálattal, akár hétszemélyes változatban, 240 lóerős és 500 newtonméteres nyomatékú dízelmotorral, alcantara sportülésekkel, 20 hüvelykes felnikkel és a Skodákra jellemző okos megoldásokkal veteti észre magát a szabadidő-autók tágas mezőnyében. A Kodiaq RS a világ legkeményebb versenypályáján, a Nürburgring Nordschleife szakaszán 9:29,84 perces köridővel bizonyította a képességeit, kormánya mögött azzal a Sabine Schmitz-cel, aki egyetlen hölgyként győzni tudott a Nürburgring 24-órás futamán.

Scala
A Skoda ferdehátú kompaktja a Rapid Spaceback utódjaként érkezett, hogy az idén 45 éves Volkswagen Golf kihívójaként átrendezze az európai autópiacot. A VW-konszern MQB A0 platformjára épített autó hosszabb német vetélytársánál és csomagtérben is rálicitál, miközben kedvezőbb az ára is. Alapmotorja 115 lóerős, háromhengeres TSI benzines, legerősebb változata az 1,5 literes TSI 150 lóerővel. Van belőle dízel és bizonyos piacokon elérhető gázos, CNG-változat.

2019-skoda-scala

Év Magyar Autója 2020
Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó.

Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Várhatóan lesz közönségdíj is.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu