Jó lóra tettek a franciák az Opellel

Különösen az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest.

A párizsi székhelyű PSA-csoport (Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall, DS)  a “hazai piacon” 31 százalékkal növelte eladásait és ezzel nőtt az európai piaci részesedése. Ebben az is szerepet játszott, hogy számos riválisa kénytelen volt felfüggeszteni több modelljének az eladását azután, hogy szeptember 1-jétől életbe lépett a gépkocsimotorok károsanyag-kibocsátásának meghatározására bevezetett új teszteljárás.

Míg a a Volkswagen, a Renault és más riválisok több modellje gyakorlatilag elérhetetlenné vált a piacon a második félévben, a PSA időre végrehajtotta a szükséges változtatásokat.     Az Opel/Vauxhallt leszámítva a PSA tavalyi európai eladásai 5 százalékkal nőttek, globálisan viszont 12 százalékkal, 2,84 millióra csökkentek. A PSA nem közölt semmit arról, hogy mire számít az idei évre, erre azután kerül sor, hogy februárban közzéteszi tavalyi pénzügyi eredményeit.