Jó évet zárt a Bridgestone

Legjobb gyári beszállítási eredményét érte el tavaly a Bridgestone Európában. A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalata 15 gyártó 40 különböző autómodelljéhez több mint 120 új abroncsváltozatot szállított közvetlenül az autógyárakba. Ez több mint 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A gumiabroncsipar szereplői közül a Bridgestone költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre, ami kiemelten fontos az autógyártók számára. A Bridgestone abroncskínálatának minőségét és innovatív jellemzőit az autógyári beszállítások volumene igazolja vissza a legjobban, hiszen olyan neves gyártók autói kerülnek forgalomba a vállalat abroncsaival, mint a Toyota, a Mercedes és a Porsche.

Az új megrendelők mellett a Bridgestone továbbra is az Audi, a Seat és a Skoda elsődleges beszállítója, valamint a Volkswagen-csoport stratégiai partnere. Az Audi számára szállított abroncsok mennyisége az elmúlt öt év során megkétszereződött. Emellett a Bridgestone erős pozícióba került a BMW-nél is, amelyet az is jelez, hogy a BMW 3-as, a BMW 7-es, a BMW X5/X7 és a BMW Z4 modelleket a Bridgestone abroncsok széles választékával felszerelve értékesíti a gyártó.

A gépjárműgyártók sokféle modellhez választották a Bridgestone abroncsokat eredeti gyári szerelésként. Ezek között megtalálhatók elektromos/hibrid modellek, mint például az Audi e-tron, a Toyota Corolla, az univerzális Audi A6 Allroad, a túraautók, mint az Opel Insignia, az innovatív BMW 8-as sorozat, valamint a Porsche Cayenne luxusmodell, illetve sportautók, beleértve a Renault Mégane RS és RS Trophy típusokat. Az abroncsok több mint 85 százalékát már 17 hüvelyk vagy annál nagyobb átmérőjű abroncsok tették ki.