Újabb megaberuházás Miskolcon

A német tulajdonú Robert Bosch Power Tool Kft. európai akkumulátor kompetencia központot hoz létre, és bővíti szerszámgép összeszerelő kapacitását Miskolcon, a beruházás összesen mintegy 14 milliárd forintba kerül.

A Bosch a miskolci beruházásához mintegy 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap. Magyarország és a német gépipar között hagyományosan kiváló a kapcsolat, a Magyarországra érkező befektetések mintegy 29 százalékát német befektetők hajtották végre.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója új gyártócsarnokot épít a miskolci elektromos kéziszerszámgyára számára. A tevékenységek egy részének új csarnokba történő áttelepítésével a vállalat nagyobb területen folytatja a termelést, ezáltal csökkenti a költségeket, emellett ez az átszervezés további növekedési lehetőséget is jelent.    Fükő László jelezte: az új 20 ezer négyzetméteres csarnok a miskolci kéziszerszámgyár munkavállalói közül 1200-nak biztosít majd munkaterületet, akik egy bérelt épületből költöznek majd át. Az új egységben fogják gyártani a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat (például fúrókat, fűrészeket, multifunkciós szerszámokat, láncfűrészeket és sövényvágókat), valamint a hozzájuk tartozó, továbbá az ipari felhasználásra készített akkumulátorokat. Az új épületben az irodák mellett kantint, laborokat valamint 100 új parkolóhelyet is kialakítanak. A csarnok építése már elkezdődött és várhatóan 2019 végén fejeződik be – fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.

    A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű üzem mintegy 2400 munkavállalót foglalkoztat. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft-t idén májusban az “Év Gyára” díjjal jutalmazták a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek versenyében. A gyárat ezen felül a “Legjobb menedzsment folyamatok” címmel, a Bosch fejlesztési törekvéseit pedig az idén először meghirdetett “Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal” is elismerték.

 

1 Comment on Újabb megaberuházás Miskolcon

  1. A harmadát ingyen ruházza be, létszámot nem épít be, de lesz kantinjuk. A hülyének is megéri, hát még a magyar államnak. Stadiont nem épít a Bosch ? Amúgy Miskolcon autógyártás sincs még !

Comments are closed.