Elkészült a negyedmilliomodik Kodiaq

A Kvasiny-i üzemben elkészült a 250 ezredik Kodiaq. A Škoda első nagyméretű SUV modelljének, melyet 2016 őszén mutattak be csupán két évre volt szüksége, hogy elérje a negyedmilliós darabszámot. Az idei év első nyolc hónapjában több, mint 100 000 Kodiaq talált gazdára.

A nagyjából 23 hónap alatt legyártott 250 ezer járművel a Kodiaq egyike a cseh gyártó világszerte elért növekedése hajtóerejének. Két évvel ezelőtt, 2016 szeptemberében a márka első nagyméretű SUV modellje kigördült a reflektorfénybe a berlini ‘Kraftwerk’ esemény helyszínén. A modell a Párizsi Motor Show-n ünnepelte kiállítási premierjét ugyanabban a hónapban, gyártása pedig a Kvasiny-i gyárban kezdődött 2016-ban. A 250 ezredik Kodiaq egy acélszürke színű Sportline változat. A mérföldkőnek számító darab egy francia vásárlóhoz kerül majd.

A Kodiaq modellt jelenleg hat autógyárban készítik. A Kvasiny-i üzemen kívül a kínai Csangsában, az orosz Nyizsnij Novgorodban, az indiai Aurangabadban, az ukrán Solomonovóban és a kazahsztáni Uszt-Kamenogorszkban készül.